top of page
topp Yogalærer utdanning
bilde blå serie 4.jpg
Yin
YIN YANG YOGA LÆRERUTDANNING 200 timer 

Yin & Yang er to energier som komplimenterer hverandre, og de jobber konstant med å finne tilbake til enhet! Derfor praktiseres Yin Yoga aldri alene. Vi må alltid ha med balansen av Yang.

Yin Yoga er en dyp og rolig praksis som bringer yogaen tilbake til sine meditative røtter.

Yang Yoga balanserer den myke yin praksis med dynamiske og flytende bevegelser. Yang yoga stabiliserer ledd og aktivere muskler og bindevev for styrke og struktur. I yang yoga beholder vi et “yinfokus” som opprettholder ro. 

Utdanningen vil inspirere og utvikle din personlige yogavei, og gi deg et godt fundament for å bli en sikker og dyktig yogalærer. Utdanning passer også for deg som ønsker et "dypdykk" inn i yoga for egenpraksis. 

Hjertet i yin yang yoga er fokus på den dype ro og indre kraft. Vi legger vekt på bindevevets- og den subtile anatomi for strukturell integrering av kroppen i yoga posisjoner. Gjennom meditativ praksis og studie av den subtile energianatomi lærer vi å kjenne kroppens dypere visdom som støtter intern transformasjon på det dypeste nivå.

OPPSTART HØST 2024

Dato:

30. August - 1. September

07. - 08. September

09. - 10. November

07. - 08. Desember

11. - 12. Januar 2025

08. - 09. Februar

15. - 16. Mars

23. - 25. Mai

I mellom hver samling får du filmer​ av yogapraksisen du har vært igjennom så du får mulighet til å få et godt fundament av alt du lærer i helgene.

Ved fullført utdanning blir du sertifisert yogalærer 200 timer pg har du mulighet til å melde deg inn i den internasjonale Yoga Alliance og Norsk Yogalærerforbund.

Tider: Lørdager kl.09 -18. Søndager kl.09 -17. Fredager første og siste helg kl.10. - 17.00

​Sted: Puro Yoga, Bygday Alle 16

Pris: kr.33.000,-

LITT OM UTDANNINGENS INNHOLD

Yin Yoga

 • Yin Yoga praksis og teori - yin stillinger og yin restorative stillinger med balanserende flytsekvenser i mellom stillingene.

 • De klassiske yin stillinger. Du vil bli guidet inn i lange yin yoga klasser så du virkelig får erfare din opplevelse av yin yoga i kropp, sinn og sjel. Du er hele tiden i bevegelse, i forandring. Du får erfare effekten av yin og yang og den bevegende dynamikken mellom de to kreftene. Når du har kommet deg godt inn i yingstillingene og har funnet stillheten i yin, går yin over i yang - i bevegelse av det indre, og du kan da få mulighet til å oppleve bevegelsen av den subtile energi i kroppen. Da åpnes det også for refleksjon, ettertanke og oppmerksomt nærvær.

 • Vi går i dybden av hver Yin Yoga stilling strukturelt og energetisk. Vi dykker dypere inn i anatomien og ser hva vi kan gjøre for å gi mer "space" i stillingene, og dermed bedre flyt gjennom kroppen. ​

 • Chakra Yin Yoga har med fokus på energisentre - chakra nær ryggsøylen. Hvert chakra blir fremstilt som en lotus blomst med et visst antall lotus blader. Chakraene er spirituelle sentre i hjernen og ryggsøylen og koordinerings-sentre for meridiansystemet. De virker som dører inn til den høyre bevissthet.​ Gjennom yin yoga stillinger skaper vi strukturell balanse som påvirker våre chakra segmenter. For å oppnå balanse i hvert chakra energetisk er det essensielt først å åpne og strukturere den fysiske kroppen. Kroppens holdning er som et speil på hvordan hvert chakra fungerer. Når vi retter opp kroppen gjennom å praktisere yin stillinger og flyt sekvenser skaper vi en større sensitivitet for de subtile kvaliteter til hvert chakra. 

 • Restorativ Yin Yoga. Du lærer strukturell frigjøring av ryggsøylens segmenter i restorative yin stillinger for økt bevegelsesfrihet og rom for ryggsøylens naturlige form.

 • Hands-on med oppmerksom berøring.

 • Du lærer teknikker i yin stillinger som løser opp i stive muskler og frigjør bindevevet for fysisk strukturell balanse. du lærer også myk berøring for å vekke og balansere den subtile energien og gi ro til nervesystemet. Gir mulighet til å føle yin yoga fra innsiden, og vekke en større generell tilstedeværelse og hjelpe å finne tilbake til kontakten med kroppens dype visdom.  «En reise innover til vår essens» 

Yang Yoga

 • Yang yoga sittende og liggende balanserer den myke yin praksis med dynamiske og flytende bevegelser i mellom yin stillingene for flyt gjennom kroppens bindevev og energisystem. Yang flyt renser effekten av yin stillinger og generelt optimaliserer og komplementerer den "stille" og myke yin praksis.

 • Yang yoga stående praksis stabiliserer ledd og aktiverer muskler og bindevev for styrke og struktur, hjelper å åpne kroppens ledd og lede energi, frigjøre blokkeringer, rense og fjerne avfallsstoffer. I yang yoga beholder vi et “yinfokus” som opprettholder ro.

 • Du lærer Namaskars og vinyasa - flyt sekvenser med base i noen av de klassiske yoga stillinger stående..

 • Lotus Mandala Flow og Dragon Dance Flow der fokus er Rytme & Flyt. Passende musikk bringer deg inn i en herlig "yogadans". Vi har fokus på hvordan du kan åpne kroppen gjennom å forstå kroppens strukturelle og energetiske anatomi i yogaposisjonene og overgangene fra en stilling til neste. 

 • Vi følger årets sesonger og tilrettelegger yin praksisen slik at du oppnår en helhetlig balansert Yoga praksis. Du lærer å undervise yin yoga klasser til hver av årets sesonger.

Anatomi og Praksis

 • Yoga Anatomi fysisk. Yoga anatomi energetisk der vi integrerer Prana´s retninger av energi i kroppen - de 5 Vayus. 

 • Du lærer noen viktige prinsipper for å åpne opp kroppens bindevevsstrukturer og energi kanaler så flyten av Qi gjennom kroppen styrkes. Kroppen åpnes opp fra innsiden. Disse prinsippene er nøkkelen bak all praksis av Taoist Yoga som Dao Yin, Yin Yoga, Qi Gong, og Tai Chi. Praksisen heter Yi Jin Jing - Sinew-Changing Classic. 

Daoistisk filosofi

 • Yin og yang yoga har sitt opphav i Daoistisk Yoga. Du lærer om den Daoistiske filosofi og grener av praksis som hører inn i denne visdomstradisjon.

 • Qi Gong grunnleggende prinsipper integreres for en dypere indre praksis.

 • Kinesisk medisin. Qi, yin og yang, 5 elementer og deres korrespondanser.

 • Meridiansystemet.

 • Akupressur punkter integreres i de forskjellige yin stillinger for en dypere medisinsk effekt av yin  yoga. 

Yoga filosofi

 • Oversikt og forståelse av den Indiske yogafilosofi med Patanjali`s Yoga Sutras med de 8 lemmene i yoga som forklarer yoga vei - en vei mot frihet og fred i sinnet. Yama - restriksjon, Niyama - personlige rutiner, Asana - fysisk posisjon, Pranayama - regulering av pusten, Pratyahara - sansekontroll, Dharana - konsentrasjon, Dhyana - meditasjon, Samadhi - meditativ absorpsjon.

Videre lærer du:

 • Hvordan mudras, pust og meditativ praksis forenes.

 • Du blir kjent med solens og månens rytme for indre transformasjon og hvordan skape forandring i kosthold og rytmer i hverdagen. 

 • Bruken av yoga utstyr og gjennomføring av yin yoga klasser.

 • Yogalærer rollen. Pedagogikk og kommunikasjon.

 • Essential Yoga – bruk av eteriske oljer i yoga og holistisk egenpleie.

 • Forståelse av vibrasjonsmedisin og den healende effekt av lydvibrasjoner gjennom stemmen og krystall synge boller. Du vil bli badet i krystall lydbad gjennom hele året. 

Lærere ved 200 timer yin yang yoga utdanningen

Ina Løvdal er hovedlærer under utdanningen . se mer om Ina under OM i menyen.

Pernille Bønkan er assisterende lærer og underviser i yogafilosofi, yogalærer rollen og vinyasa yoga. Hun er daglig leder og eier / hovedlærer på Puro Yoga i Oslo.

Pernille har hatt en hengiven yogapraksis i 25 år, men det var dansen som var hennes inngangsport til yogaen. Pernille har levd av å formidle sin erfaring med yoga de siste tyve år. Hun har en egen evne til å inspirere å vekke opp slumrende potesiale i kropp og sinn. Hennes yogaøkter er autentiske og bærer preg av lang erfaring og en integrert forståelse av det hun formidler, både fysisk, mentalt og spirituelt. Eller som hun sier: -"Kroppen er mitt redskap for å åpne opp til livet!"
Pernille fikk noen store sko å fylle da hun overtok Mysoreprogrammet etter Alexander Medin som tok fatt i sine nye prosjekter på Nøsen Yoga og Fjellretreatsenter. En oppgave hun har klart med glans. 

Denne utdanningen gir en god oversikt over både yin og yang, og er absolutt en utdanning jeg vil anbefale videre. Ina er kunnskapsrik og en fantastisk formidler. Ikke nøl med å melde deg på kurs. - Sara T. 51 år

Se flere tilbakemeldinger fra tidligere elever:

savasana m lotusbolle.jpeg
TT200 23_24.jpeg
Rosa Yin grunnutdanning
bottom of page