top of page
topp Yogalærer utdanning
bilde blå serie 4.jpg
Yin
YIN YANG YOGA LÆRERUTDANNING 200 timer 

Yin & Yang er to energier som komplimenterer hverandre, og de jobber konstant med å finne tilbake til enhet! Derfor praktiseres Yin Yoga aldri alene. Vi må alltid ha med balansen av Yang.

Yin Yoga er en dyp og rolig praksis som bringer yogaen tilbake til sine meditative røtter.

Yang Yoga balanserer den myke yin praksis med dynamiske og flytende bevegelser. Yang yoga stabiliserer ledd og aktivere muskler og bindevev for styrke og struktur. I yang yoga beholder vi et “yinfokus” som opprettholder ro. 

Utdanningen vil inspirere og utvikle din personlige yogavei, og gi deg et godt fundament for å bli en sikker og dyktig yogalærer. Utdanning passer også for deg som ønsker et "dypdykk" inn i yoga for egenpraksis. 

Hjertet i yin yang yoga er fokus på den dype ro og indre kraft. Vi legger vekt på bindevevets- og den subtile anatomi for strukturell integrering av kroppen i yoga posisjoner. Gjennom meditativ praksis og studie av den subtile energianatomi lærer vi å kjenne kroppens dypere visdom som støtter intern transformasjon på det dypeste nivå.

OPPSTART HØST 2024

Dato:

30. August - 1. September

07. - 08. September

08. - 10. November

07. - 08. Desember

18. - 19. Januar 2025

08. - 09. Februar

29. - 30. Mars

09. - 11. Mai

I mellom hver samling får du filmer​ av yogapraksisen du har vært igjennom så du får mulighet til å få et godt fundament av alt du lærer i helgene.

Tider: Lørdager kl.09 -18. Søndager kl.09 -17. Det er 3 fredager i løpet av utdanningen med oppmøte kl.10 - 17.00

​Sted: Puro Yoga, Bygday Alle 16

Pris: kr.33.000,-

LITT OM UTDANNINGENS INNHOLD

Yin Yoga grunnutdanning:

 • Yin Yoga praksis og teori - yin stillinger og yin restorative stillinger med balanserende flytsekvenser i mellom stillingene.

 • De klassiske yin stillinger. Du vil bli guidet inn i lange yin yoga klasser så du virkelig får erfare din opplevelse av yin yoga i kropp, sinn og sjel. Du er hele tiden i bevegelse, i forandring. Du får erfare effekten av yin og yang og den bevegende dynamikken mellom de to kreftene. Når du har kommet deg godt inn i yingstillingene og har funnet stillheten i yin, går yin over i yang - i bevegelse av det indre, og du kan da få mulighet til å oppleve bevegelsen av den subtile energi i kroppen. Da åpnes det også for refleksjon, ettertanke og oppmerksomt nærvær.

 • Yang yoga balanserer den myke yin praksis. Yang yoga består av stille sittende posisjoner (asanas) (yang balanserende stillinger) og dynamiske vinyasa - flyt sekvenser mellom yin stillingene som åpner kroppens bindevev og energisystem. Yang flyt sekvensene  renser effekten av yin stillinger og generelt optimaliserer og komplementerer den "stille" og myke yin praksis.

 • Stående flytsekvenser fra Qi Gong som videre åpner ledd, bindevev og energimeridianer.

 • Anatomi i yin yoga og forståelsen av bindevevet

 • Akupressur punkter integreres i de forskjellige yin stillinger for en dypere medisinsk effekt av yin  yoga. 

 • Meditasjon

 • Bruken av yoga utstyr og gjennomføring av yin yoga klasser

 • Yinyogalærer rollen. Pedagogikk og kommunikasjon

 • Essential Yoga – bruk av eteriske oljer i yoga og holistisk egenpleie

Yin Yoga fordypning:

 • Vi går i dybden av hver Yin Yoga stilling strukturelt og energetisk. Vi dykker dypere inn i anatomien og ser hva vi kan gjøre for å gi mer "space" i stillingene, og dermed bedre flyt gjennom kroppen. ​

 • Yin Massasje-terapi. Du lærer teknikker i yin stillinger som løser opp i stive muskler og frigjør bindevevet for fysisk strukturell balanse. du lærer også myk berøring for å vekke og balansere den subtile energien og gi ro til nervesystemet. Gir mulighet til å føle yin yoga fra innsiden, og vekke en større generell tilstedeværelse og hjelpe å finne tilbake til kontakten med kroppens dype visdom.  «En reise innover til vår essens» 

 • Yoga Anatomi der vi har fokus på bindevevet og bindevevslinjene i kroppen.

 • Du lærer om føttenes sonesystem for å løsne opp spenninger i rygg og nakke.

 • Chakra Yin Yoga har med fokus på energisentre - chakra nær ryggsøylen. Hvert chakra blir fremstilt som en lotus blomst med et visst antall lotus blader. Chakraene er spirituelle sentre i hjernen og ryggsøylen og koordinerings-sentre for meridiansystemet. De virker som dører inn til den høyre bevissthet.​ Gjennom yin yoga stillinger skaper vi strukturell balanse som påvirker våre chakra segmenter. For å oppnå balanse i hvert chakra energetisk er det essensielt først å åpne og strukturere den fysiske kroppen. Kroppens holdning er som et speil på hvordan hvert chakra fungerer. Når vi retter opp kroppen gjennom å praktisere yin stillinger og flyt sekvenser skaper vi en større sensitivitet for de subtile kvaliteter til hvert chakra. 

 • Restorativ Yin Yoga. Du lærer strukturell frigjøring av ryggsøylens segmenter i restorative yin stillinger for økt bevegelsesfrihet og rom for ryggsøylens naturlige form.

Yang Yoga:

 • Yang yoga stabiliserer ledd og aktivere muskler og bindevev for styrke og struktur. I yang yoga beholder vi et “yinfokus” som opprettholder ro. 

 • Du lærer stående yoga asanas og vinyasa flyt sekvenser som forener de stående asanas. Vi har fokus på hvordan du kan åpne kroppen gjennom å forstå kroppens strukturelle og energetiske anatomi. Deretter lærer du spesifikke flytsekvenser. 

 • Hands-on med oppmerksom berøring i de stående asanas.

 • Du lærer Mandala Namaskar og Dragon Flow Dance med fokus på Rytme & Flyt der passende musikk bringer deg inn i en herlig "yogadans".

Yin & Yang Yoga:

Vi følger årets sesonger og tilrettelegger yin praksisen slik at du oppnår en helhetlig balansert Yin Yoga. Du lærer å undervise yin yoga klasser til hver av årets sesonger.

Videre lærer du:​

 • Østens Filosofi. Oversikt og forståelse av den Indiske yogafilosofi med Patanjali`s Yoga Sutras, Buddhisme og Taoisme

 • Orientalsk og kinesisk medisin. Qi, yin og yang, 5 elementer med korrespondanser til elementene og de indre organer, meridiansystemet.

 • Pust og Meditasjon​

 • Yoga livsstil - etikk i relasjon yoga lærer – student og samfunn. Det å forstå verdien i det å undervise yoga og det du kan bidra med til andre (seva) 

Du får undervisningsbok og filmer til egenpraksis mellom samlingene. 

Denne utdanningen gir en god oversikt over både yin og yang, og er absolutt en utdanning jeg vil anbefale videre. Ina er kunnskapsrik og en fantastisk formidler. Ikke nøl med å melde deg på kurs. - Sara T. 51 år

Se flere tilbakemeldinger fra tidligere elever:

Rosa Yin grunnutdanning
bottom of page