2012-06-02 21.41.43.jpeg
YIN & YANG YOGALÆRER
200 timer sertifisering 

Yin & Yang er to energier som komplimenterer hverandre, og de jobber konstant med å finne tilbake til enhet! 

Yin Yoga praktiseres derfor aldri alene - vi må alltid ha med balansen av Yang.

 

Yin Yoga er en dyp og rolig praksis som bringer yogaen tilbake til sine meditative røtter. 

Yang Yoga balanserer den myke yin praksis gjennom å stabilisere ledd og aktivere muskler og bindevev for styrke og struktur. I yangyoga beholder vi et “yinfokus” som opprettholder ro i sinnet. 

 

Yin Yang Yoga Akademiet underviser de klassiske yin yoga stillinger i kombinasjon med yang vinyasa flow og balanserende yang asanas for å styrke den medisinske effekten av yin yoga.

​Du vil også lære akupressur, yin massasje, taoistisk yoga, qigong, mindfulness og meditasjon. 

 

Du bør ha praktisert yoga, qigong, taichi, mindfulness eller meditasjon i minst 1 år før du starter på denne utdanningen.

Utdanningen følger Yin Yang Yoga Akademiets studie bok som du får første studiedag. Du vil få tilsendt filmer av pensum til din daglige hjemmepraksis. 

Du lærer yoga etter de kriterier som stilles fra Norsk Yogalærerforbund og den internasjonale Yoga Alliance - etter endt utdanning er du sertifisert yogalærer 200RYT.

Det er kun 12 studenter på utdanningen. Du får god faglig oppfølging under utdanningen og rom for deg og din egenutvikling personlig og som yogalærer. 

Du kan velge og gå utdanningen over 1 år, med 8 helger, eller over et halvt år med 1x3 uker på Groset Retreat i fjellet. Se de forskjellige utdanningsforløp under.

 

Utdanningen følger Yin Yang Yoga Akademiets studiebok. 

Du vil få tilsendt studieboken og filmer til selvstudie før selve utdanningen starter. Da har du tid til å forberede deg før utdanningens start. Mellom hver undervisningshelg vil du også få studieplan med oppgaver og filmer til innstudering av pensum. Utdanningen inneholder et omfattende pensum. Grundig innføring i yoga, den kinesiske medisin med energi arbeide (QiGong), mindfulness, anatomi, fysiologi, 

bindevevet og yoga-massasje.

 

HØST 2021 

8 helger Sandvika

11. - 12. September 2021

02. - 03. Oktober 

23. - 24. Oktober

06. - 07. November

08. - 09. Januar 2022

29. - 30. Januar

19. - 20. Mars

07. - 08. Mai

Sted: Pranahuset i Sandvika. 

Tid:  Lørdager kl.08.30 -17, Søndager kl.08.30 - 16

Pris for utdanningen er 36.000,- 

De første 6000,-  betales i forkant for å sikre din plass, og er ikke refunderbart. 

Den resterende betalingen gjøres i sin helhet eller fordeles over tre betalinger.

Frister for betaling: 1. September, 1. Desember 2021og 1. Mars 2022

Maks 12 deltakere.

Meld deg på her:

Groset Retreat, Hemsedalsfjellet

Dato kommer snart!

Ankomst Groset dagen før dato før oppstart fra kl.15. Utdanningen starter på morgenen første kursdato. Avslutter siste dag kl.15.

Pris for utdanningen er 36.000,- 

De første 6000,-  betales i forkant for å sikre din plass, og er ikke refunderbart. 

Betalingen dekker undervisning, kursmateriale, kost & losji på Groset retreat.

Maks 12 deltakere.

Maks 12 deltakere. 

Meld deg på her:

Hva inneholder utdanningen?
 

Noe av det du lærer:

 • Yin yoga praksis og teori – de klassiske yin stillinger med balanserende asanas og Yin Flow – flyt sekvenser for frihet og flyt gjennom bindevevet, mykhet i ledd og stimulering av energi meridianer.

 • Du vil bli guidet inn i lange yin yoga klasser så du virkelig får erfare din opplevelse av yin yoga i kropp, sinn og sjel.

 • Yin yoga sekvenser gjennom naturens transformerende sesonger og hver av årets måneder.

 • Anatomi og fysiologi med fordypning av bindevevets funksjoner i bevegelse.

 • Yinyoga skaper "space", struktur og balanse fysisk og energetisk. Yin & Yang Yogapraksis går inn under; Spatial medisin – Medicine of inter-structural space and relationship. Vi går i dybden av hver yin stilling strukturelt og energetisk. Vi dykker dypere inn i anatomien og ser hva vi kan gjøre for å gi mer "space" i stillingene, og dermed få bedre flyt gjennom kroppen. Du lærer anatomi og fysiologi basert på den nyeste forskningen rundt bindevevet, nervesystemet og hjernens funksjon. Hvordan spenninger og stress henger sammen med vår anatomi. Helhetlig forståelse av sammenhengene mellom - stress - psykiske forhold, nervesystemet, hormonene og immunsystemet.

 • Du lærer hands-on i yin stillinger for strukturell frigjøring av bindevev og ledd

 • Yinyoga-Massasje

 • Chakra Yin Yoga. Den meditative stillheten vi får tilgang på i yin yoga balanserer våre chakra med de tilhørende endokrine kjertler, og åpner opp for en større sensitivitet for de subtile kvaliteter i hvert chakra. 

 • Østens Filosofi. Oversikt og forståelse av østens filosofi - den Indiske yogafilosofi, buddhismen og taoismen.

 • Kinesisk medisin og det grunnleggende om Qi, Yin & Yang, 5 Elementer, Meridianer og Akupressur.

 • Qi– livsenergi, Gong – energi arbeide. Du lærer det grunnleggende om Qigong der myke bevegelser, pust og mentalt fokus synkroniseres for å transformere stress og fysiske blokkeringer til ny energi. 

 • Buddha Palm healing. Du lærer å styrke og regulere din egen energiflyt, og hvordan du kan benytte denne energi til å regulere helende energiflyt hos dine yoga elever. 

 • Akupressur for en holistisk medisinsk og forsterkende effekt av yinyoga.

 • Yin yoga meditasjons praksis. Bl.a. meditasjonspraksis på den Kosmiske Sirkel, ryggmarg, hjertet, medfølelse, organer, og spontan flyt.

 • Taiost Yoga Revitsaliserende rutine - En rutine som styrker vitaliteten, tar vare på «ungdomskilden» og immunforsvaret. Består av dype strekk, pust, flytende og myke bevegelser, selv-massasje, akupressur og mindfulness praksis.  

 • Pusteteøvelser - Pranayamas.

 • Mindfulness og Meditasjon, og hvordan det integreres i en yinyoga praksis. 

 • Namaskars – som indre yoga gjennom Pranams, Solhilsen, Månehilsen, og Mandala Namaskars.

 • Dragon Dance Flow - vinyasa yogadans av rytmiske organiske bevegelser som vekker og åpner ditt hjerte og bringer oppmerksomhet til din iboende kraft og visdom. Vekker dragekraften i oss. Dragen representerer Shen – sinnet og sjelens høyeste visdom. Dragon Dance praktiseres i stillhet etter pustens rytme, og en versjon etter musikk som bringer inn en naturlig rytme til sekvensen

 • Asanas - de yangyoga stillinger som benyttes i Dragon Dance går vi nøye igjennom. Du lærer hands-on, stillingenes anatomi, bindevevet oppbygning og den subtile anatomi (meridianer, nadis og prana vayus retninger) i stillingene.

 • Sittende Asanas og Kropps-Mudras som tilsvarer de klassiske yinstillinger.

 • Core-yoga med fysisk og energetisk fokus for din kraft i kroppen.

 • Du lærer den stående sekvensen av Ashtanga vinyasa yoga og forståelsen av den subtile anatomi av bindevevet oppbygning i de forskjellige stillingene.

 • Deretter lærer du Rytmisk Vinyasa sekvenser med utgangspunkt i de stående Ashtanga Vinyasa stillinger, og andre stående yoga balanse stillinger med vinyasa flows. Flere sittende og avsluttende stillinger.

 • Yoga livsstil - etikk i relasjon yogalærer – student og samfunn. Det å forstå verdien i det å undervise yoga og det du kan bidra med til andre (seva).

 • Yogalærer rollen. Pedagogikk og kommunikasjon.

 • Yoga markedsføring – kunsten å gjøre yoga til business.

 • Egenpraksis og undervisning.

 • Essential Yoga – bruk av eteriske oljer i yoga og holistisk egenpleie.

Sound Healing

Du vil motta Sound Healing med krystallboller under utdanningen. Det hjelper deg å frigjøre blokkeringer, stimulere og rense nervesystemet, hjelpe kroppens fysiske og energetiske struktur på plass, chakra balansering, regenerere, revitalisere og optimalisere alle celler, organer og systemer. 

YANG YOGA LÆRERUTDANNING 100 timer

Ønsker du påfyll med Yang Vinyasa yoga og samtidig gi påfyll til deg selv med en retreat i fjellet er dette en gyllen 💫 anledning.

Noe av det du lærer:

 • Vinyasa sekvenser - meditativ yoga med rytmisk flyt mellom yogastillinger, guidet av pusten

 • Du lærer den stående sekvensen fra Ashtanga vinyasa yoga, og forståelsen av den subtile anatomi av bindevevet oppbygning i stillingene

 • Deretter lærer du yang flytsekvenser med utgangspunkt i de stående Ashtanga Vinyasa stillinger

 • Andre stående yoga balanse stillinger og et utvalg av sittende, armbalanser og opp-ned stillinger. Vi går igjennom stillingenes anatomi og hands-on justeringer

 • Namaskars, forskjellige varianter av solhilsen, månehilsen, og mandala namaskar - solhilsen til de fire himmelretninger

 • Forståelsen av den subtil anatomi av meridianer, energisentre, nadis, chakras,  og prana vayus retninger av den subtile energi yoga stillingene

 • Dragon Dance - vinyasa yang yoga flow sekvens, som vekker dragekraften i oss. Dragen representerer yang energien i taoismen som står for det å oppnå den høyeste visdom, og er relatert til Shen skatten; sinnet og selvets/sjelens aspekt. Dragon Dance skaper styrke fysisk og mentalt, samt mykhet i kroppen gjennom sirkulære bevegelser
 • Core yoga med fysisk og energetisk fokus
 • Yin & Yang yogasekvenser gjennom naturens transformerende sesonger

Uke:

15 - 20. Juni 2021

Utdanningen går over 1 uke på Groset Yoga Retreat i Hemsedalsfjellet. Kost og losji kommer i tillegg kr.598,- pr.døgn.

Pris: kr.12.800,- 

Kun 12 plasser. 

Meld deg på her:

Yang Yoga er også tilgjengelig digitalt som nettundervisning.

 

Tilbakemelding fra tidligere deltakere:

Hvis du ønsker en grundig forståelse / utdanning i yin yoga, er dette utdanningen du bør velge. Kan ikke sammenlignes med andre utdannelser jeg har tatt tidligere. Ina og hennes team er virkelig full av kompetanse og ikke minst er de "ekte". Syntes det er et fantastisk opplegg og like fantastisk lærer er Ina.

Margunn, 56 år, yogalærer Bergen

Dette er et kurs som har integrert  dyp kunnskap inn i praksis. Kursleder skaper en solid fundament for å forstå den dype virkningen denne utdannelsen har på hvert enkelt av oss, og kursleder leder oss sikkert gjennom kurset, og integrerer det hele i oss slik at vi som kursdeltakere kan kjenne oss hjemme i egen kropp og i det vi har lært.  Læreboken til kurset er informativ og svært praktisk. Et godt oppslagsverk for øvelser i yogapraksis og teori.

Liv, 50 år, yogalærer Sortland

Veldig fornøyd. Utrolig lærerikt kurs hvor man får innsikt inn i så mange aspekter ved yoga - kroppen og sinnet. Ina formidler kunnskapen på en veldig fin måte, og hun sitter inne med så mye kunnskap som hun gleder seg over å få lært bort. Jeg har fått en mye større forståelse for hvordan kroppen fungerer i tillegg til teknikker for å skape god flyt og god energi i en yogatime - eller under egen praksis. 

Silje, 25 år, student psykologi Oslo

Jeg har kommet godt i gang med undervisning og yin yoga har blitt meget godt mottatt. Jeg integrerer i tillegg yogaøvelser inn i andre timer jeg har, blant annet til bedrifter, idrettslag, seniortimer og styrke-stabilitet-balanse-timer. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Anita, yogalærer Otta

 
0

Besøksadresser:

Pranahuset Yoga og Pilates
Otto Sverdrups vei 9
1337 Sandvika

 

 

 © YinYangYoga - Ina K. Løvdal

Groset Yoga Retreat
Solsiden i Grøndalen
3560 Hemsedal

 

Telefon:

+47 95 10 16 17