top of page
IMG_9506.jpeg
topp Yogalærer utdanning
Yin Yogalærer
 
YIN YOGA
100 timer og 300 timer LÆRERUTDANNING

Velkommen til Yin Yoga - den dype, feminine og transformerende yoga.

Utdanningen passer for deg som ønsker en grundig og profesjonell utdanning i Yin Yoga - eller om du vil fordype din egenpraksis. Yin Yoga er basert på taoismen som filosofi så utdanningen passer også for deg som er yogalærer. Du oppnår sertifisering og medlemskap i Norsk Yogalærerforbund ved godkjent utdanning. 

 

​💜

Yin yoga er en rolig medisinsk yogaform. Den har sitt medisinske fundament i kinesisk medisin og i taoismen som filosofi.
Yogastillingene holdes en stund (1 – 5 min avhengig av stilling) for å stilne kropp og sinn. Ved å holde yogastillingene over litt tid, bringes det frem en mulighet til å slippe ut spenninger i muskler og ledd. Dyptgående og avspennende pust og nærvær er viktig i dette arbeidet. Blokkeringer i livskraft, Qi, kan fremkomme i (muskler) bindevev og ledd. Ved å arbeide dypt, skånsomt og oppmerksomt bringes det frem en mulighet til å hjelpe Qi til å flyte fritt og skape et grunnlag for en sunn kropp og et stabilt sinn. Yogastillingene utføres sittende, liggende og stående og hele kroppen skal tas igjennom yogastillingene i en klasse. Praktisen innholder også pusteøvelser og meditasjoner.

​Ønsker du å formidle en meditativ transformerende praksis som gir bedret helse, dyp ro, vekker hjertets glede og gir innsikt i sinnets og sjelens natur? Da er yin yang yoga akademiet stedet for deg!

Akademiet har utdannet yin yogalærere siden 2014 og har opparbeidet en solid erfaring i hva en trenger for å utøve en trygg og profesjonell undervisning i yin yoga. Da Yin Yoga er en gren av den taoistiske filosofi, der yin og yang er to energier som komplimenterer hverandre, og de jobber konstant med å finne tilbake til enhet! Derfor praktiseres Yin Yoga aldri alene. Vi må alltid ha med balansen av yang. 

Akademiet ønsker å gi deg en utdanning der du kan undervise yin yoga etter de gamle klassiske tekster av den indre transformasjon som trengs i denne filosofiske retningen av yoga så kroppen åpne både utenfra og innenfra. Dette gir en yogapraksis som vil nære alle deler av deg og de du underviser, så du kan leve med god helse i kroppen og sinnet livet ut. Derfor integreres yang yoga i Yin Yoga utdanningen. Du blir sertifisert i Lotus Yin Yang Yoga 200 timer. 

YIN YOGA 100 TIMER

UTDANNINGENS INNHOLD:

 • Yin Yoga praksis og teori - yin stillinger og yin restorative stillinger med balanserende flytsekvenser i mellom stillingene.

 • De klassiske yin stillinger. Du vil bli guidet inn i lange yin yoga klasser så du virkelig får erfare din opplevelse av yin yoga i kropp, sinn og sjel. Du er hele tiden i bevegelse, i forandring. Du får erfare effekten av yin og yang og den bevegende dynamikken mellom de to kreftene. Når du har kommet deg godt inn i yingstillingene og har funnet stillheten i yin, går yin over i yang - i bevegelse av det indre, og du kan da få mulighet til å oppleve bevegelsen av den subtile energi i kroppen. Da åpnes det også for refleksjon, ettertanke og oppmerksomt nærvær.

 • Vi går i dybden av hver Yin Yoga stilling strukturelt og energetisk. Vi dykker dypere inn i anatomien og ser hva vi kan gjøre for å gi mer "space" i stillingene, og dermed bedre flyt gjennom kroppen. ​

 • Chakra Yin Yoga har med fokus på energisentre - chakra nær ryggsøylen. Hvert chakra blir fremstilt som en lotus blomst med et visst antall lotus blader. Chakraene er spirituelle sentre i hjernen og ryggsøylen og koordinerings-sentre for meridiansystemet. De virker som dører inn til den høyre bevissthet.​ Gjennom yin yoga stillinger skaper vi strukturell balanse som påvirker våre chakra segmenter. For å oppnå balanse i hvert chakra energetisk er det essensielt først å åpne og strukturere den fysiske kroppen. Kroppens holdning er som et speil på hvordan hvert chakra fungerer. Når vi retter opp kroppen gjennom å praktisere yin stillinger og flyt sekvenser skaper vi en større sensitivitet for de subtile kvaliteter til hvert chakra. 

 • Restorativ Yin Yoga. Du lærer strukturell frigjøring av ryggsøylens segmenter i restorative yin stillinger for økt bevegelsesfrihet og rom for ryggsøylens naturlige form.

 • Hands-on med oppmerksom berøring.

 • Du lærer teknikker i yin stillinger som løser opp i stive muskler og frigjør bindevevet for fysisk strukturell balanse. du lærer også myk berøring for å vekke og balansere den subtile energien og gi ro til nervesystemet. Gir mulighet til å føle yin yoga fra innsiden, og vekke en større generell tilstedeværelse og hjelpe å finne tilbake til kontakten med kroppens dype visdom.  «En reise innover til vår essens» 

 • Yang vinyasa balanserer den myke yin praksis med dynamiske og flytende bevegelser i mellom yin stillingene for flyt gjennom kroppens bindevev og energisystem. Yang flyt renser effekten av yin stillinger og generelt optimaliserer og komplementerer den "stille" og myke yin praksis.

 • Du lærer 2 stående sekvenser som gir mykhet gjennom kroppen, og vekker kroppens bindevev og energimeridianer.

 • Vi følger årets sesonger og tilrettelegger yin praksisen slik at du oppnår en helhetlig balansert Yoga praksis. Du lærer å undervise yin yoga klasser til hver av årets sesonger.

Anatomi

 • Anatomi i yin yoga og forståelsen av bindevevet.

 • Bindevevstransformasjon, også kalt Sinew-Changing Classic. Du lærer prinsipper som er essensielle for å åpne kroppens bindevev og meridiansystem, og styrke flyten av Qi gjennom kroppen. 

Taoistisk filosofi

 • Yin yoga har sitt opphav i Taoistisk Yoga. Du lærer om den taoistiske filosofi og grener av praksis som hører inn i denne visdomstradisjon.

 • Qi Gong grunnleggende prinsipper integreres for en dypere indre praksis.

 • Kinesisk medisin. Qi, yin og yang, 5 elementer og deres korrespondanser.

 • Meridiansystemet.

 • Akupressur punkter integreres i de forskjellige yin stillinger for en dypere medisinsk effekt av yin  yoga. 

Videre lærer du:

 • Mudras.

 • Pust.

 • Meditasjon.

 • Bruken av yoga utstyr og gjennomføring av yin yoga klasser.

 • Yin Yogalærer rollen. Pedagogikk og kommunikasjon.

 • Essential Yoga – bruk av eteriske oljer i yoga og holistisk egenpleie.

 • Forståelse av vibrasjonsmedisin og den healende effekt av lydvibrasjoner gjennom stemmen og krystall synge boller. Du vil bli badet i krystall lydbad gjennom hele året. 

OPPSTART HØST 2024

Dato:

30. August - 1. September

07. - 08. September

09. - 10. November

07. - 08. Desember

Før oppstart og i mellom hver samling får du filmer​ til videre praksis hjemme. av yogapraksisen du har vært igjennom så du får mulighet til å få et godt fundament av alt du lærer i helgene.

Tider: Lørdager kl.09 -18. Søndager kl.09 -17. Fredag første helg kl.10 - 17.00

​Sted: Puro Yoga, Bygday Alle 16

Pris: kr.19.000,-

Det er max 18 deltakere på utdanningen.

Gjennom utdanningen vil du ha mulighet til å gå igjennom en dyp transformerende prosess. Det er opp til deg hvor mye du legger ned av egen praksis. Jeg anbefaler en daglig praksis for å utvikle det du lærer i utdanningen.

 💜

YIN YOGA & QI GONG 300 TIMER

UTDANNINGENS INNHOLD:

Denne utdanningen går over 3 semestre og inneholder Yin Yoga og Qi Gong.

De første 100 timer av utdanningen tilsvarer yin yoga 100 timer som du ser beskrevet over. De neste 200 timer er beskrevet under Qi Gong utdanning.

Du får en helt unik utdanning i yin yoga og meditativ praksis. Du blir sertifisert Lotus Yin Yoga & Qi Gonglærer 300 timer.

OPPSTART HØST 2024

Dato:

30. August - 1. September

07. - 08. September

09. - 10. November

07. - 08. Desember

04. - 05. Januar 2025

15. - 16. Februar

01. - 02. Mars 

14. - 15. Juni

08. - 15. August Groset fjell retreat 8 dager

08. - 09. November

13. - 14. Desember 

Før oppstart og i mellom hver samling får du filmer​ til videre praksis hjemme. Da får du god mulighet til å integrere alt du lærer i helgene, og du får underveis nye øvelser og praksis tilsendt på film.

Tider: Lørdager kl.09 -18. Søndager kl.09 -17. Fredag første helg kl.10 - 17.00

​Sted: Puro Yoga, Bygday Alle 16

Pris: kr.48.000,- 

Å praktisere Lotus Yin Yoga & Qi Gong (Yin Yoga, Qi Gong & Internal Arts) er å mestre energi, og kan gi deg opplevelse av å naturlig føle en dyp indre ro og samtidig kjenne deg høy på livet – farger ses klarere, lyder høres bedre, følelser blir mer levende, en høyere frekvens av ekte kjærlighet og glede vekkes i deg. Straks du bevisst begynner å mestre Qi, vil det skje et skifte i livet, en ny vei åpnes. Din unike livs-vei.

 

Velkommen til Lotus Yin Yoga & Qi Gong 🪷

Tilbakemelding fra tidligere deltakere:

En fantastisk uke med masse ny og spennende lærdom. Ina er en fantastisk kunnskapsrik person med en utrolig behagelig utstråling. Det har rett og slett vært en enorm glede å delta denne uken og jeg er så takknemlig for alt jeg har fått lært og ikke minst alle de flotte menneskene jeg har delt dette med.😊

Birgitte, yogalærer Oslo, 46 år

Kurset har innfridd alle forventninger. Mye kunnskap undervist veldig profesjonelt. God mix med teori og praksis. Optimale lokaler. Er veldig fornøyd med akademiets undervisningsbok, perfekt for å fortsette selvstudiet i tiden fremover. Er superinspirert til å fortsette Yin-reisen :) Tusen Takk

Ane, yogalærer Bergen, 42 år

Denne utdanningen gir en god oversikt over både yin og yang, og er absolutt en utdanning jeg vil anbefale videre. Ina er kunnskapsrik og en fantastisk formidler. Ikke nøl med å melde deg på kurs. - Sara T. 51 år

Se flere tilbakemeldinger fra tidligere elever:

bottom of page