top of page
topp Yogalærer utdanning
IMG_5440_edited.png
 
QI GONG
Velkommen til Lotus Qi Gong 
&
Qi Gong Norge
Lotus Qi Gong er en strukturert metode og en utviklingsprosess gjennom kultivering av forskjellige Qi Gong former, Daoistisk yoga og meditasjon. Metoden er målrettet og basert på den urgamle visdomstradisjon.
UTDANNING, INSPIRASJON & TRANSFORMASJON

Qi Gong er formen av praksis som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg startet å undervise Qi Gong for 30 år siden, og har siden den gang fortsatt å fordype min egenpraksis i Qi Gong og Meditasjon.

Qi Gong er en av de mest utbredte treningsformer i verden og interessen vokser stadig her i Norge med sin myke stil og det store potensialet for en personlige transformerende utvikling, både fysisk, energetisk og mentalt / spirituelt. 

Lærerutdanningen og kurs i Qi Gong er utarbeidet over mange år og er nå klar for deg :)

Lotus Qi Gong passer for alle uansett alder og fysikk. Det kreves ingen forutsetninger for å begynne på kurs i Lotus Qi Gong, eller å begynne på Qi Gong utdanningen. 

Velkommen til Lotus Qi Gong & Qi Gong Norge!

💜

“Open the Lotus Flower in the Heart and let your Inner Light Shine”

LOTUS QI GONG
Ina lærer bort Lotus Qi Gong gjennom en systematisk prosess for å oppnå en dypere indre forandring. Ved hjelp av naturlig pust, konsentrasjonsfokus og myke bevegelser får kroppen og hjertet tilført spesiell energi. Praksisen fører deg frem til naturens eget “energifelt”, en vis og kjærlighetsfylt kilde som aldri går tom. Når du har funnet dette energifeltet, er det ikke lenger du som praktiserer Qi, men energifeltet som trener kroppen og hjertet ut fra naturens egen iboende indre lys av intelligens. Praksisen gir bedre helse og styrker kroppen, åpner sinnet, bidrar til din sjelelige utvikling og hjelper deg å finne deg selv. Du blir mer våken og klartenkt, får større bevissthet om din oppgave i livet og om din lysende fremtid.
QI GONG PRAKSIS

Qi Gong kan trenes som en rolig avslappende form, men også som et verktøy for dyp transformasjon, utvikling av sinnet og spirituell utvikling. Treningsformen passer alle, uansett alder og funksjonsevne.

Ordet Qi Gong består av to kinesiske tegn Qi –  livskraft, energi eller pust, og Gong – metode, teknikk, prestasjon. Qi Gong blir ofte oversatt som «puste øvelser» eller «energi arbeide», det å mestre sin egen Qi, livskraft, eller mer presist som en ferdighet som praktiseres gjennom regelmessig trening over lang tid. Når vi er friske flyter vår Qi gjennom hele kroppen. Qi gir blodet energi til å nære alle celler, og den styrker vårt immunforsvar, fordøyelse, og vårt nervesystem. Den er også kraften bak vår mentale energi, vår evne til å tenke klart, resonere, og ta avgjørelser. Tradisjonelt benyttes Qi Gong som et forberedende verktøy for en dypere utviklingsprosess og indre alkemisk transformasjon. 

KJERNEN

Kjernen i Lotus Qi Gong er å bevege kroppen på den mest naturlige og effektive måte for kroppens ledd og energisystem.  

Vi praktiserer prinsipper av Yin Qi & Yang Qi, og utviklingen av menneskets tre energi kropper – kalt de tre skatter;

The Tree Treasures:

Jing – vår essens

Qi – vår vital energi

Shen – spirit / sinnets klarhet og ro, bevisstheten og spiritualitet. 

Hva er Yin Qi og Yang Qi praksis?  

Yin Qi – Yin energi oppleves i kroppen som magnetiske felt som gir kroppen form og skaper basen for organenes funksjon. Yin Qi manifesterer seg som en biodynamisk energi som utvikler seg i ulike felt i hele kroppen og er organiserende. 

Yang Qi – Yang energi oppleves i kroppen som vibrerende elektrisk flyt. En elektrisk type av energi som flyter i kanalsystemet og i nervesystemet. Yang Qi er forenet med bevisstheten og sinnets sfære. I Daoistisk filosofi er det selve energien som gav gnist til skapelsen av virkeligheten. 

Det organiserende feltet Yin begynner å lede energien av Yang, og på denne måten ledes energi inn til kroppens hovedenergifelt; nedre dan tian som lader opp kroppens energisystem.

Dette er fundamentet til all praksis av Lotus Qi Gong.

QI GONG LÆRERUTDANNING

200 timer 

Ønsker du å formidle, eller selv praktisere en meditativ trening som gir bedret helse, indre transformasjon og kraft, dyp ro, vekker hjertets glede og gir innsikt i sinnets og sjelens natur? Da er Qi Gong noe for deg! Utdanningen passer for alle, også som et supplement og fordypning i meditativ praksis for egen del og som en videreutdanning til deg som allerede underviser yoga.

Welcome to a sanctuary grounded in the roots of Qi Gong, Daoist Yoga and Meditation

NOE AV UTDANNINGENS INNHOLD:

DIN QI GONG REISE PÅ ET PERSONLIG PLAN.

 • Hvordan du opplever Energi, Vitalitet, og Livs-Kraft fra innsiden ut.

 • Du lærer å styrke og regulere din egen indre energiflyt, og bli din egen beste healer.

 • Gjennom utdanningen vil du oppleve en indre transformasjonsreise for å finne og uttrykke det potensialet som bor i deg. 

 • Praksisen hjelper å gjenopprette kontakten med nervesystemet, det å lære nervesystemet å kjenne så stress kan transformeres til ny energi.

 • Gjennom utdanningen vil du ha mulighet til å gå igjennom en dyp transformerende prosess. Kroppen re-struktureres fysisk og kropp -emosjon/sinn (heart-mind) harmoniseres. Det er opp til deg hvor mye du legger ned av egen praksis. Jeg anbefaler en daglig praksis for å utvikle det du lærer i utdanningen.

 • Jeg ønsker deg velkommen til et inkluderende fellesskap der vi utforsker praksisen sammen, der du får rom til å være tilstede i din unike prosess. Etter utdanningen vil du ha med deg verktøy så du kan holde deg frisk, sentrert og utvikle deg spirituelt. Du vil få tilpasset et spesifikt program for deg som du vil ha glede av for resten av livet!

 • Du vil motta Crystal Sound Healing, der vibrasjoner fra krystall-synge-boller vil hjelpe deg i din indre utvikling, og åpne opp for "gnisten" av lys i hver celle. Vibrasjonene frigjør blokkeringer, balanserer og renser nervesystemet, harmoniserer følelser og hormonsystemet (krystallenes lydvibrasjoner går direkte inn i blodets struktur), samt optimaliserer alle celler i kroppen. ​​De høyfrekvente vibrasjonene forsterker progresjonen av din Qi Gong praksis, spesielt under de indre øvelser av meditasjons praksis.

GRUNNLEGGENDE QI GONG PRINSIPPER OG METODER.

 • ​Hvordan myke bevegelser, pust og mentalt fokus synkroniseres for å transformere stress og fysiske blokkeringer til ny energi. 

 • Du blir kjent med prinsippene for indre transformasjon gjennom Qi Gong praksis.

 • Dao Yin, også kalt Daoist Yoga - Hjelper å åpne kroppens ledd og lede energi, frigjøre blokkeringer, rense og fjerne avfallsstoffer. Forskjellige Dao Yin øvelser læres. F.eks. Dragon Dao Yin er en form som åpner og styrker ryggen.

 • Yi Jin Jing / Sinew-Changing Classic - Prinsipper av praksis som transformerer kroppen gjennom å åpne kroppens bindevev strukturer og energi kanaler, så flyten av Qi gjennom kroppen styrkes. Kroppen åpnes opp fra innsiden.

 • Medisinsk Qi Gong. Du lærer å benytte Qi Gong for å åpne kroppen og rense ut blokkeringer, spenninger og negativ energi fra kropp og sinn. Videre ser vi på forskjellige rutiner; Medisinsk Qi Gong for rygg og nakke, nervesystemet og øvelser som hjelper å balansere oss gjennom årets sesonger.

 • Dan Tian Gong - hvordan du bygger og beveger energi i Nedre Dan Tian. 

 • Pusteteknikker.

QI GONG FORMER AV PRAKSIS.

 • The Tree Treasures. Utvikling og balansering av disse skattene er grunnstenen i Lotus Qi Gong. Skattene representerer de tre aspektene av oss; Jing – essence of lifeQi – vital energy, Shen – spirit. 

 • Ji Ben QI Gong - Fundamental energy exercises. Grunnleggende prinsipper i Qi Gong som utføres gjennom 8 øvelser der du lærer å bevege kroppen mest mulig naturlig og effektivt for å sirkulere meridian systement i riktig retning. 

 • Fem Element Qi Gong. Kroppens fem energipulseringer og energiretninger. Utviklingen som utspilles gjennom naturens evige rytme og transformerende sesonger. Forening av de fem aspektene av menneskets sinn og de tilhørende fem sjeleaspekter – 5 Lights.

 • Lohan Qi Gong - Lohan oversatt "The Breath of the Enlightened One". En lengre serie av bevegelser som åpner kroppens bindevev og energisystem, bygger opp en sterk og smidig kropp gjennom flyt av bevegelser som frigjør spenningen på alle plan, styrker benstruktur, muskler og sener. Systemet har en beroligende effekt på nervesystemet og reduserer stress. 

 • Kvinnens Qi Gong - er en viktig del av undervisningen da det meste av all litteratur og undervisning av Qi Gong i dag er for og av menn. Det er behov for spesifikk praksis for kvinner. Du lærer hvordan menstruasjons syklusen kan balanses, og du lærer hvordan man skaper en overgangsalder i harmoni. Overgangsalderen kalles i Qi Gong; "The Second Spring". Denne praksis gir kvinner mulighet til å utvikle den iboende skapende kraft til å nære seg selv (da tiden for å skape nytt liv er over) og åpne for en dypere spirituell indre oppvåkning. Du lærer bl.a Lotus Moon Qi Gong.​​

 • Du blir kjent med solens og månens rytme for indre transformasjon og hvordan skape forandring gjennom kosthold og rytmer i hverdagen. 

 • Meditasjon

 • Mental trening.

 • Meditasjon bl.a på Lille Kosmiske Sirkel –Microcosmic Orbit og den Store Kosmiske Sirkel. Hvordan mudras, pust og meditativ praksis forenes.

 • Golden Light Qi Gong. Hvordan balansere nervesystemet og nære hjernen, utvikle intellektet og tre inn i en dypere spirituell utvikling. Tradisjonelt benyttes Qi Gong som et forberedende verktøy for en dypere meditativ utviklingsprosess og indre alkemisk transformasjon.​

 • Qi Dance – Art of Movement Alchemy.

DAOISTISK FILOSOFI, KINESISK MEDISIN OG HVORDAN DU UNDERVISER QI GONG.

 • Meridiansystemets dypere teori av Qi og sinnets kobling til kroppen.  

 • Akupressur punkter.

 • Kinesisk Medisin fra en Qi Gong perspektiv & Daoistisk filosofi.

 • Qi Gong lærer rollen. Du lærer hvordan du veileder dine deltakere gjennom praksisen, og hvordan de kan finne sin egen styrke, ro og innsikt på veien. Du lærer praksis for nybegynnere og øvet så du kan tilpasse undervisningen til grupper og til individuelle behov og ferdighetsnivåer. 

 • Essential Qi Gong – bruk av eteriske oljer i Qi Gong.

 • Forståelse av vibrasjonsmedisin og den healende effekt av lydvibrasjoner gjennom stemmen og krystall synge boller. 

OPPSTART VÅR 2025 over et år.

04. - 05. Januar 2025

15. - 16. Februar

01. - 02. Mars 

13. - 15. Juni

08. - 15. August Groset fjell retreat 8 dager

08. - 09. November

13. - 14. Desember 2025

I mellom samlingene vil du få jevnlig nye filmer tilsendt som bygger videre på det du har lært i praksis og teori. Du bør beregne en dagelig praksis.

Din egeninnsats er avgjørende for din progresjon gjennom dette året. Du vil få personlig tilrettelegging for din hjemmepraksis. Dedikerer du en daglig praksis gjennom året vil du være klar til å undervise Lotus Qi Gong etter utdanningen.

Sted: Puro Yoga i Oslo. Bygdøy allé 16. www.puroyoga.no

Lørdager kl.09. - 18. Søndager kl.09. - 17.

En samlinger på Art, Fornebu 13. -15. Juni. Alle dager kl.09. - 17.

8 dager på Groset fjell retreat i Hemsedalsfjellet. Se mer om stedet her: https://www.yinyangyogaakademiet.no/groset-retreat

 

Pris: 38.000,-

Påmelding: 

https://www.yinyangyogaakademiet.no/pamelding-yinyogalaerer

"Å praktisere Lotus Qi Gong (Qi Gong & Internal Arts) er å mestre energi, og kan gi deg opplevelse av å naturlig føle deg høy på livet – farger ses klarere, lyder høres bedre, følelser blir mer levende, en høyere frekvens av ekte kjærlighet og glede vekkes i deg, og det spirituelle blir lettere tilgjengelig. Straks du bevisst begynner å mestre Qi, vil det skje et skifte i livet, en ny vei åpnes. Din unike livs-vei".

 

Velkommen til Lotus Qi Gong.

 

 

When the inward and outward

are illuminated, and all is clear,

You are one with the light

of sun and moon.

- LIU I-MING, AWAKENING THE TAO

Blå Yin Yoga grunnutdanning
blå Yang Yoga
kontakt
bottom of page