Sesong Yin Yoga & Medisinsk Qigong

SESONG YIN YOGA & MEDISINSK QIGONG

Ønsker du å formidle holistisk yoga med fokus på medisinsk effekt? Denne utdanningen forener praksis fra øst og vest for å oppnå god helse, mykhet i kroppen, dyp ro og innsikt.

Noe av det du lærer:

 • Yin Yoga & Qigong sekvenser gjennom årets sesonger
 • Programmer for forebygging og behandling av stress, traumer, utbrenthet, søvn forstyrrelser og følelsesmessige ubalanser med yoga, qigong,  akupressur, eteriske oljer og krystall lydvibrasjoner
 • Yoga og qigong for muskel- og skjelettsystemet med fokus på rygg og nakke
 • Du lærer om Back-Shu akupunktur langs ryggsøylen for balansering av nervesystemet og de indre organer
 • Fordypning med fokus på det subtile og energetiske aspekt i yin yoga og qigong. F.eks. quiet qigong, spontan qigong, energibalansering
 • Føttenes anatomi og frigjøring av føtters struktur. Føttene er basen til vår kroppsholdning
 • Fotsoneterapi til bruk i kombinasjon med yinyoga. Soneterapi for stressreduksjon. Behandling av smerte i muskel- og skjelettsystemet. Stimulering av lymfesystemet og regulering av hormonsystemet
 • Aurikkelterapi – er basert på forhold at hele organismen gjenspeiles i det ytre øret med alle sine funksjoner og forskjellige deler. Du lærer massasje av øret for å balansere nervesystemet og behandling av ryggsmerter og leddplager med øremagneter
 • Essential Yoga – du lærer om aromaterapi og bruken av eteriske oljer i yogapraksis til hver av årets sesonger, og til balanse av “de tre skatter”; Jing (essens) – Qi (livsenergi) – Shen (sjel og det åndelige)
 • Chakra og bioresonans lydterapi med krystallsyngeboller. Du vil motta lydbad under utdanningen. Vibrasjonene fra krystallsyngebollene frigjør blokkeringer, regenererer, revitaliserer og optimaliserer alle celler, organer og systemer
 • Solen og månens syklus i yoga og qigong praksis

I medisinsk qigong lærer du om mennesket i relasjon til jorden og naturens syklus etter den gamle orientalske medisin og den taoistiske filosofien. Øvelser for hever av årets sesonger. Du lærer i tillegg 2 medisinske qigong systemer; Lohan Gong og 5 håndflaters bevegelser.

Lohan Gong –  åpner og aktiviserer kroppens bindevev- og energimeridianer. I praksisen utføres disse kraftfulle og sirkulære bevegelsene med et rolig fokus innover – yin natur. Bevegelsene er hentet fra Lohan Gong, Shaolin qigong. De første øvelser i taoistisk yoga kom fra observasjon av ville dyr. Bevegelsesmønstrene har fokus på 5 dyr; drage, slange, trane, tiger og leopard. Disse dyrene har som fokus å stimulerer de “3 skatter – Jing (essens) , Qi (vital energi), Shen (spirit).

– Dragekraftens sekvens– kultiverer sjelen, det spirituelle i mennesket – Shen skatten

-Slangekraftens sekvens – aktiverer vår vitale energi –  Qi skatten, som ligger i senter av de andre elementene, i senter av livets forvandlinger og koblet til jordelementet.

-Tranekraftens sekvens– (White Crane) den nedadgående bevegelsen, på vei innover. Tranens bevegelser samler vår essens – Jing skatten.

-Tigerkraftens sekvens– (Black Tiger) maks Yin og lagrer essens – Jing skatten. Tiger er koblet til den fysiske sfære og styrker benstrukturen og kraften i muskler.

-Leopardkraftens sekvens – (Golden Leopard)  Bevegelsene øker kroppens bevegelighet og gir styrke.

 

5 håndfaters bevegelse – mandala flow

Flytsekvenser for hver av de 5 sesonger og de tilhørende 5 yinorgeners meridianer. Balanserer de andre organer med deres tilhørende sanser, emosjoner og korrespondanser. Serien gjøres i sirkel til alle himmelretninger i en mandala flow.

Utdanningen går intensivt over en uke med lærertid.  Studie fortsetter med filmer av de forskjellige programmer og sekvenser til hjemmepraksis.

Kurset er en del av Yin yogalærer 200 timer utdanningen, men du kan også ta kurset seperat og få sertifisering i  Sesong Yin Yoga & Medisinsk Qigong 100 timer. Det krever at du har deltatt på Yin grunnutdanning.

 

Sted:  Groset gård – Hemsedal

 Velg mellom:

24. – 31. Mai 2020 vårkurs

2. – 8. September 2020 høstkurs

Kun maks 12 deltakere

Pris: kr. 15.000,-

Kost og losji på Groset yoga retreat kr.520,- pr døgn kommer i tillegg

Påmending: post@yinyangyogaakademiet.no