ANIMAL FLOW.jpeg
QIGONG LÆRER
50 - 100 timer sertifisering

Ønsker du å formidle en meditativ medisinsk praksis som gir dyp ro, innsikt og vekker hjertets glede?

Qigong er den kinesiske yoga. Qi - livsenergi og Gong - arbeide med energi ved å regelmessig praktisere, mestre og regulere energiflyten i kroppen. Myke bevegelser, pust og mentalt fokus synkroniseres. 

Utdanningen består av 2 moduler, hver av 50 timer. 

Modul 1:

Denne modulen er for alle som ønsker en grundig forståelse av qigong. Du lærer det grunnleggende om qigong og kinesisk medisin så du kan integrere qigong i din daglige praksis. Kurset er spesielt tilrettelagt for deg som er yogalærer fra før. Du lærer qigong som du lett integrere i din yogaundervisning.

Praksisen består av den mange tusen år gamle visdom om mennesket i relasjon til jorden, universet og naturens energi. Vi forener denne gamle kunnskap med dagens vitenskap og forskning for å oppnå den optimale effekten av flyt i kroppen, dyp ro og innsikt.

På et personlig plan lærer du:​

 • Hvordan du opplever Energi, Vitalitet, og Livs-Kraft fra innsiden ut.

 • Oppdag Qi og lær hvordan du kan bruke pusten som en medisinsk og spirituell praksis.

 • Lær å bli din egen beste healer.

 • Selv-massasje og Akupressur for å styrke din egen energi.

Kurset gir kompetanse til å undervise:

 • En grunnleggende Qigong rutine som reduserer stress og spenninger.

 • Medisinsk qigong øvelser som lett kan integreres inn i en yoga-klasse.

 • En qigong rutine for ryggen og nervesystemet som frigjør spenninger og transformere stress til fri flyt.

 • Lede qigong meditasjon

Modul 2:

Denne modulen bygger på modul 1 hvor du lærer qigong så du kan holde egne qigongklasser. Også fin for deg som ikke er lærer. Du lærer fler qigongøvelser til egenpraksis.

Noe av det du lærer:

 • Du lærer sekvensen; 5 Element Flow. En rutine av bevegelsessekvenser som re-etablerer harmonien i oss, gjennom å praktisere en flyt av øvelser for de enkelte yin organene som tilhører de 5 elementer. 

 • Årets Sesonger. Du lærer flere øvelser tilpasset hver av årets sesonger/elementer og tilhørende yin-organer med deres fysiske, emosjonelle og mentale aspekt.

Sommer-sesongen. Ild-elementet. Sekvenser og akupressur som balanserer hjertet; søvn, emosjoner, gir mental ro og vekker hjertets kraft av glede og transformerer redsel til kjærlighet. Ild dreier seg også om medfølelse og det å glede seg over livet​.

Høst-sesongen. Metall-elementet. Sekvenser og akupressur som styrker lungene, pusten og immunforsvaret. Gir ny energi, mot og inspirasjon. 

Vinter-sesongen. Vann-elementet. Sekvenser og akupressur som styrker vår livskraft, forebygger og behandler stress og utbrenthet gjennom å nære den dype indre ro. Transformerer frykt til indre fred.   ​

Vår sesongen. Tre-elementet. Sekvenser og akupressur som øker flyten gjennom kroppen, renser kroppen - detox, transformerer sinne til godhet. Tre dreier seg også om ekspansjon, styrke og fleksibilitet.

Sensommer / Jord-elementet, ligger i senter av de andre elementene, og nærer livets forvandlinger. Gir oss fysisk kraft gjennom å trekke ut næringsstoffer fra maten vi spiser og styrker immunforsvaret. Praksisen gir tilstedeværelse, sentrering og god jording i livet. Transformerer bekymring til indre balanse.

 • Mandala Flow – en sekvens som praktiseres i en sirkel mot alle himmelretninger (mandala) og balanserer kvaliteten av de fem elementer i oss og beskytter oss mot negative påvirkninger fra omgivelsene rundt oss. Naturens indre mandala - vår indre veiviser, en reise mot helheten som kan hjelpe oss å gjenoppdage sentrum i oss selv og det som ligger bortenfor bevisstheten. 

 • Mer om Østens Filosofi og Kinesisk Medisin. 

 • Buddha Palm Healing. Du lærer å styrke og regulere din egen indre energiflyt, og hvordan du kan benytte denne til energiregulering hos dine qigongelever.

 • Spontan Qigong - meditativ energiflow i fri bevegelse

 

Lydbad - Sound Healing

Du vil motta lydbad med krystall-synge-boller under utdanningen. De høye og fine vibrasjonene hjelper deg å frigjøre blokkeringer, stimulere og rense nervesystemet, hjelper kroppens fysiske og energetiske struktur på plass, balanserer dine chakra, regenererer, revitaliserer og optimaliserer alle celler, organer og systemer. 

Du får studiebok og filmer til selvstudier og hjemmepraksis.

DATO: høsten 2021​

Groset Retreat, Hemsedalsfjellet

Modul 1: 02. - 05. September 

Modul 2: 09. - 12. Desember

Ankomst Groset dagen før dato før oppstart fra kl.15. Utdanningen starter på morgenen første kursdato. Avslutter siste dag kl.15.

Pris:

 kr.12.800,- for hver modul. Kost og losji på Groset kommer i tillegg.

Maks 12 deltakere.

Påmeldingsskjema du finner her. Meld deg på her:

 
0