tir. 15. jun. | Groset Retreat

YANG VINYASA KURS

Velkommen til Yoga Fjell Retreat med 100 timer yang Vinyasa yogalærerutdanning, eller en yogauke for deg som ønsker å lære yang yoga for egen praksis og inspirasjon.
YANG VINYASA KURS

Tid og sted

15. jun., 07:30 – 20. jun., 14:30
Groset Retreat, Grøndalen, Grosetlie 84

Om kurset/eventet:

Utdanningen passer spesielt for deg som tidligere har gått yin yoga utdanning ved akademiet. Utdanningen kan registreres i yoga alliance continued education. Du er også velkommen til å delta denne uken som en yoga retreat for egen del. 

Denne uken lærer du:

Yang – prana vinyasa, dynamisk yoga med flyt av organiske bevegelser ledet av pusten. 

Yang yoga balanserer den myke yin praksis. Yang yoga stabiliserer ledd og aktiverer muskler og bindevev for styrke, struktur og balanse. I yang stillingene beholder vi et “yinfokus” som opprettholder ro i sinnet. Du blir fulgt opp under hele studieåret og du får undervisningsmanual og filmer for dagelig egenpraksis.

Noe av det du lærer i yang yoga:

  • ​Du lærer den stående sekvensen fra Ashtanga vinyasa yogas første serie. Andre klassiske stående Hatha yoga stillinger og utvalgte sittende stillinger, armbalanser og opp-ned stillinger. Vi går nøye igjennom stillingenes anatomi og hands-on justering
  • Bindevevet og bindevevslinjer i yang yoga stillinger
  • Prana vinyasa sekvenser - yoga stillinger med fokus på flyt gjennom kroppen guidet av pranas retninger av subtil energi i oss, koblet til elementene. Forståelsen av den subtil anatomi av nadis / meridianer, chakra og energisentre i yoga stillingene. Vinyasa sekvensene springer først og fremst ut fra de stående ashtanga stillinger
  • Namaskars, forskjellige varianter av solhilsen. Bl.a. mandala namaskar - solhilsen til de fire himmelretninger
  • Dragon Dance Flow - en unik yang vinyasa serie inspirert av dragen i den taoistiske  filosofi. Dragen representerer den høyeste visdom, kontroll og er relatert til Shen - sinnets og sjelens aspekt. Balansering av Shen skaper stillhet i sinnet. Dragen praktiseres i fire himmelretninger. Fysisk skaper serien mykhet i kroppen, styrker benstruktur, muskler og sener, renser energimeridianene og nervesystemet, og bedrer sirkulasjonen av energi. Den består av myke, runde, sirkulære og spiralformede bevegelser som også fører energi inn til de indre organer. Raske bevegelser flyter inn i de sakte. Det er en refleksjon av den kosmiske dans, av Shiva - dansens gud og yogas opprinnelse med røtter fra den tantriske yoga. 
  • Yin & Yang yogasekvenser satt sammen for en helhetlig påvirkning av kropp og sjel gjennom naturens sesonger
  • Core yoga
  • Egenpraksis og undervisning av stillinger, hands-on og flytsekvenser. 

Du får kompendie utdalt og yang vinyasa sekvensene du lærer får du også få film til videre praksis hjemme.

Sted:

Groset Retreat, Grosetlie 84, Solsiden i Hemsedalsfjellet

Kun 9 plasser.

Oppmøte fra kl.15 den 14. Juni. Avslutter med lunsj kl.14 siste dag den 20. Juni.

Pris: 

kr. 12.800,- 

Kost og losji kommer i tillegg kr. 598,- pr. døgn

Meld deg på ved å sende mail til post@yinyangyogaakademiet.no

0