tor. 13. aug. | DNT Krækkja turisthytte

RETREAT YOGA & QIGONG PÅ HARDANGERVIDDA

Bli med til de vakre fjellene på Hardangervidda hvor dagen begynner ute med myke og dynamiske qigong bevegelser som vekker kropp og sjel. Etter frokost legger DNT-turlederen opp til tur i området. Vi praktiserer yoga og qigong så mye som mulig ute i naturen.
Registreringen er lukket
RETREAT YOGA & QIGONG PÅ HARDANGERVIDDA

Tid og sted

13. aug. 2020, 08:25 – 16. aug. 2020, 19:05
DNT Krækkja turisthytte, Krækkja 1, 3595 Haugastøl, Norge

Om kurset/eventet:

Yin Yang Yoga og Qigong er treningsformer som passer for alle. Både yoga og qigong har sin opprinnelse i naturen. Ved å praktisere utendørs åpnes sansene, og naturens livgivende kraft fyller oss opp med fornyet energi, samtidig som den gir en god ro og tilstedeværelse i oss selv - vår egen indre natur.  Yin Yoga er en meditativ og rolig yogaform som gjennom stillinger som holdes over tid gjør kroppens ledd, bindevev og muskler mykere. Det er også en form for mindful yoga som gir tilstedeværelse og refleksjon. Yang delen av yoga og qigongen er en dynamisk flyt av sekvenser. Her praktiseres myke sirkulære bevegelser lik naturens former og bevegelser. Disse to metoder sammen vil vise deg en vei til hvordan du kan oppnå en mykere kropp, mer overskudd og glede i hverdagen. Kurset finner sted på Krækkja Turisthytte på Hardangervidda. Lærer, Ina Kristine Løvdal, har lang erfaring som yoga og qigonglærer og ikke minst er hun glad i fjellet. Hun er grunnlegger av Yin Yang Yoga Akademiet hvor hun til daglig utdanner yogalærere. Du får grundig opplæring slik at du etter kurset kan fortsette treningen hjemme. Du vil også få utdelt et kurs kompendie og tilgang på noen filmer av det vi har praktisert for videre eqenpraksis hjemme.

Program:

Dag 1: Ankomst Krækkja 1.160 moh, ca 5 km/1,5 t Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavla i avgangshallen. Avreise med Bergensbanen kl. 08.25 til Geilo, ankomst kl. 11.53 og videre med rutebuss fra Geilo kl.12.00 til Fagerheim, ankomst kl 12.45. Lett turterreng på sti, enten på nord eller sørsiden av vannet Storekrækkja til Krækkja. For de som ønsker bagasjetransport, går denne med båt fra "båt/garasje-naustet ca 400 m vestover langs veien fra Fagerheim Fjellstue.  Etter innsjekking på hytta tar vi en samling kl.17 i yogasalen med presentasjon og informasjon om dagene på Krækkja, samt en deilig og rolig yogaøkt for å lande  etter reisen. Etterpå blir det servert 3-retters middag.

Dag 2 - 3 Kurs og turdager Dagen begynner ute i den friske morgenluften med myke og dynamiske bevegelser for å fylle på til kropp og sinn. Etter en stund går vi inn og fortsetter med meditativ yin yoga inne i yogasalen. Etter frokost legger DNT-turlederen opp til tur i området rundt hytta. Vi praktiserer yoga og qigong så mye som mulig ute, også underveis på turene i fjellet. På ettermiddagen etter dagens tur har vi 2,5 time trening som inkluderer filosofi og teori i yoga og qigong. Vi avslutter med en deilig meditativ avspenning og en liten smakbit av yogaSPA i fjellet. Du mottar både lydbad og essential yoga - aromatiske oljer med ansiktsmassasje. Etter middag blir det ikke mer fellesprogram. Da kan dere kose dere i peisestuen eller bare hvile.

Dag 4: Hjemreise fra Krækkja, ca 5 km/1,5 t Morgentrening som de andre dagene før frokost. Kurset avsluttes etter frokost. Da har vi god tid til utsjekk og tur ut igjen til Fagerheim. Bagasjetransport for de som ønsker dette. Avreise med ekstrabuss fra Fagerheim ca kl 14.00 til Geilo, ankomst ca kl .14.45. Tog fra Geilo kl. 15.16 med ankomst Oslo S kl 19.05

Med forbehold om endring i programmet! Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris: Kr 6.540,- fra/til Fagerheim Kr 8.105,- fra/til Oslo Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT.

Turpakken inkluderer: Overnatting med sengetøy, yogalærer, DNT-turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag frokost, niste/termos. Overnatting vil være fortrinnsvis på 2-4 sengsrom. Enkeltromstillegg kr 1500,- må forhåndsbestilles ved påmelding (begrenset antall). 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 18 (+ 1 turleder og 1 instruktør)

Annet: Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Vi tilbyr også en fullmånetur til Kobberhaugen til våren. Kanskje dette også er noe for deg? https://www.dnt.no/aktiviteter/115767/876488/

Mer informasjon om yoga og qigong, se intruktørens hjemmeside www.inalovdal.com

Gradering av turen: Grønn/blå Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

UtstyrDeltakerne må ha med egen yogamatte/liggeunderlag og gjerne et eget teppe! Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Kart og ruteinformasjon: Turkart Finse 1:50.000. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hytta her:

Krækkja

Viktig informasjon om fellesturer sommer: Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:  Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i  "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere: Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

PÅMELDING HER